viernes, 2 de marzo de 2012

MANIFEST 8 DE MARÇ DE 2012

Des de la UGT i CCOO de Catalunya, davant la commemoració d’un nou 8 de març, Dia Internacional de les Dones, volem expressar que només les polítiques d’igualtat entre dones i homes, són la garantia democràtica per enfortir el desenvolupament d’un model social més just e igualitari en drets, en ocupació, en participació democràtica i en la societat.

Durant l’any 2011 i els principis del 2012, s’han seguit evidenciant les conseqüències de la crisi econòmica i financera: la retallada de drets i protecció social a treballadores i treballadors, la precarització de les condicions de treball i l’intent de desmantellament de l’Estat del Benestar. Denunciem que aquesta situació
produeix més desigualtat social i de gènere, obstaculitzant l’assoliment de la igualtat real entre homes i dones al mercat de treball. A més continuem vivint un fort retrocés en les polítiques de gènere i en els recursos socials amb les mesures de restricció de la despesa pública del govern de la Generalitat de Catalunya..

CCOO i UGT de Catalunya rebutgem la nova reforma laboral ja que contribueix a l’augment de la precarietat, a les desregulacions del món laboral, incloent la desregulació de les mesures de conciliació, i la disminució de la protecció socials de les dones. És necessari un canvi de model productiu que promogui canvis estructurals per a l’ocupació de qualitat, de manera que dones i homes participin en igualtat tant en el treball retribuït com en el no retribuït.

D’altra banda valorem positivament l’Acord de negociació co.lectiva enfront dels intents que provoca la reforma laboral per a la seva inaplicació. També volem ressaltar les millores assolides per les condicions laborals de sectors amb elevada presència de dones, concretament, el reconeixement de la igualtat entre dones i homes amb la titularitat compartida de les explotacions agràries; la integració del Règim Especial Agrari per Compte Aliè i del Règim Especial d’Empleades i Empleats de la Llar al Règim General de la Seguretat Social, equiparant se al conjunt de treballadores i treballadors del Règim General i donant resposta a una reivindicació històrica d’ambdós sindicats.

La UGT i CCOO de Catalunya defensem que l’actual context econòmic no pot aturar les reivindicacions per a la igualtat. És necessari, doncs, exigir fermament el compliment de la Llei d’Igualtat, desenvolupant mesures i plans d’igualtat a les empreses, per tal que en aquest moments de canvi puguem avançar cap un nou model productiu inclusiu.

Per tot això, CCOO i UGT de Catalunya:
· Exigim que la crisi econòmica no representi un pas enrere en la lluita contra les discriminacions directes i indirectes que afecten a les dones; fent especial èmfasi en l’accés a l’ocupació, la promoció, la igualtat retributiva, la conciliació així com l’aplicació dels Plans d’Igualtat a les empreses i l’impuls d’altres  mesures contingudes a la Llei d’Igualtat.
· Promourem els canvis necessaris en les actituds i valors, socialment adjudicats, que contribueixin a la corresponsabilitat familiar i laboral entre dones i homes.
· Promourem accions de prevenció i intervenció davant tot tipus de manifestacions de violència masclista contra les dones: incloent l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe a l’àmbit laboral; així com també, en els drets laborals de les dones en situació de violència a la parella.
· Continuarem fent una aposta ferma i decidida a una representació equilibrada entre dones i homes en tots els àmbits de decisió pública i privada; assegurant especialment la presencia de les dones en els àmbits de representació i en els processos de negociació col.lectiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario