miércoles, 7 de marzo de 2012

L'11M VINE A LA MANIFESTACIÓ!


 NO PARAREM FINS ACONSEGUIR LA DEROGACIÓ DE LA REFORMA LABORAL!!!
DIUMENGE, L'AVALOT ESTAREM A LES 11:00 H A C/MALLORCA AMB PASSEIG DE GRÀCIA.
Quins aspectes de la REFORMA LABORAL ens afecta més als/les JOVES??
Aturats bons i aturats dolents: Les empreses rebran bonificacions per a contractar a aturats/des que cobrin alguna prestació. A Catalunya, durant l’últim trimestre de l’any 2011, hi havien 136.800 joves d’entre 16 a 24 anys que no cobraven cap mena de prestació, el que representava un 86%.
Contracte indefinit precari: Amb l’entrada en vigor de la darrera reforma laboral, es crea una nova modalitat contractual indefinida, que es caracteritza per comptar amb un període de prova d’un any, A més, les empreses de menys de 50 treballadors rebran 3.000 euros de bonificació per a contractar a joves menors de 30 anys. Les bonificacions són sense garantia d’estabilitat, la persona pot ser acomiadada i l’empresa no ha de tornar la bonificació.
Al mateix temps, pot obligar a la persona contractada a cobrar un 25% de l’atur que li quedi pendent en el moment de la contractació (a la llei no queda clar si es descomptarà del salari). Alhora que l’empresa es deduirà fiscalment el 50% de l’atur que el treballador no hagi cobrat.

Acomiadament més fàcil i més barat. Es generalitzat l’acomiadament de “20” dies, ja que l’empresa podrà fer us d’aquest, quan justifiqui tres trimestres consecutius de baixada d’ingressos o vendes.
Podrà acomiadar sense tenir que retornar les bonificacions.

ETT: mercadeig d’aturats:  Els serveis públics d’ocupació seran substituïts per ETT’s. Es privatitza i precaritza totalment les politiques d’ocupació. Les ETT’s, malgrat els avenços legislatius, segueixen sent el pou de la temporalitat i la precarietat, i ara el govern decideix que les ETT’s han de formar i trobar una feina estable i de qualitat a la gent aturada.
El Contracte per a la formació per a joves: S’eternitza fins els 30 anys, fins que no es redueixi l’atur al 15%. Per una altra banda, s’amplia la durada mínima del contracte passant de 6 mesos a 1 any. La retribució del treballador contractat per a la formació es fixarà pel temps de treball efectiu, per tant no es retribuirà el temps que es dedica a la formació teòrica. És important senyalar que aquest contracte es podrà prorrogar, un cop transcorregut els 3 anys, per desenvolupar una activitat laboral diferent. Es torna a situar que la formació es podrà fer al centre de treball; per tant, amb tota probabilitat aquesta formació no és realitzarà.
Contracte a temps parcial. S’imposen la realització d’hores extres. S’invalida per tant, la possibilitat que aquest contracte sigui un instrument de conciliació laboral i personal.
____________________________________________________________________________________________________________________
UNION BAR BARCELONA
Obert a tots/es els/les joves!!!! Ambient distés, amè i agradable.
Activitats de MARÇ:
Divendres 9 a les 19:00- Dansa/ música. "Baila i canta Nicaragua". Dos joves nicaraguencs cantaran i ballaran "un pedazo de mi tierra".
Divendres 16 (hora per determinar)- Les entitats juvenils polítiques parlen sobre la Reforma laboral. Quines diferències hi ha entre els seus posicionaments? (Participaran joves dirigents de JNC (Joventut Nacionalista de Catalunya), JSC (Joventut Socialista de Catalunya), PP- Nuevas Generaciones, JEV (Joves Esquerra Verda), JERC (Joves Esquerra Republicana) i CUP (Candidatura Unitat Popular).
Dijous 22 a les 19:00- Debat: Vaga General com a instrument de lluita? amb Celes (yayoflautas) i Irene (grup Inflexió)
Divendres 23 a les 19:00- Concert grup Cargolé. Grup de flamenc contemporani, on s'entrellacen les notes de la guitarra flamenca amb la clàssica, tot cercant una atmòsfera intimista.

Si encara no el coneixes, no t'ho pots perdre!!!
UNION BAR BARCELONA
Pl. Vàzquez Montalbán nº4, 08001 Barcelona
Telf: 933046818

BLOC: http://unionbarbcn.wordpress.com/
FACEBOOK: www.facebook.com/unionBarBarcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario