viernes, 16 de marzo de 2012

LA REFORMA LABORAL ES QUEDA CURTA PER A MERCADONA


Jaume Roig compara el poc esforç dels treballadors del nostre país amb els esforços dels treballadors xinesos * Mercadona, empresa denunciada a la llista del #piquetempresarial

La Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT felicita Mercadona pels beneficis obtinguts en el 2011, un total de 474 milions d'euros, el que ha comportat un creixement del 19% respecte l'any anterior, gràcies als treballadors i les treballadores.

Però sembla que aquests beneficis, inclús tenint en compte el  difícil moment que atravessa l'economia del nostre país, no són suficients per a Mercadona. El seu president, Jaume Roig, va manifestar que era necessari que els treballadors "pensessin més en els seus deures, i que s'oblidessin dels seus drets".

La Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya entèn que Mercadona, de la mateixa manera que ho fan els creadors de la reforma laboral, se senti atreta per la cultura xinesa de l'esforç i de les relacions laborals inexistents, que acaben comportant una gran desigualtat social al país, amb empresaris cada cop més rics, com el cas del president de Mercadona, i treballadors i treballadores abocats cada cop més a la precarietat.

Per aquesta raó, a la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya no li sorprèn que, precisament, hagi estat precisament Mercadona una de les empreses denunciades a través del nostre servei de piquet digital, que podeu trobar al següent enllaç: http://www.vagageneral.cat/?page_id=1118.

A través d’aquest formulari, aquells treballadors i treballadores que es veuen coaccionats a exercir el seu dret a vaga, poden denunciar anònimament el seu centre de treball. També hi trobareu el llistat d’empreses denunciades.

Des de la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya defensarem els drets dels treballadors i les treballadores de Mercadona, tant pel que fa les seves condicions laborals com en la seva llibertat de fer vaga. Per fer possible aquest dret, la Federació reunirà tots els recursos necessaris per estar presents en els centres de treball el proper dia 29.

Per a més informació:
Óscar López
, secretari general Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya: 616 92 07 79.

No hay comentarios:

Publicar un comentario