miércoles, 13 de julio de 2011

LA UGT DE CATALUNYA DEMANA AL CONSELLER MENA QUE NO CRIMINALITZI ELS ATURATS

El nostre sindicat demana al conseller d’Empresa i Ocupació que expliqui en quines dades fonamenta que els aturats i aturades no volen treballar

La UGT de Catalunya considera molt greus les declaracions del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, afirmant que “més de la meitat dels catalans que estan a l’atur no tindran mai feina, perquè no tenen predisposició a treballar o no tenen competències per fer-ho”.
Si el conseller no basa les seves afirmacions en cap dada objectiva, significa que les seves declaracions provenen de la ignorància o de la mala fe. Ens sembla indigne que els responsables d’Ocupació del nou Govern insisteixin en el missatge de criminalitzar i culpabilitzar les persones aturades de la seva situació.
Porten gairebé set mesos governant i ja és hora que coneguem les seves polítiques enfocades a millorar l’ocupabilitat dels treballadors i les treballadores sense feina. En aquest sentit, demanem al conseller que aclareixi la seva política en aquesta matèria, tenint en compte que en la seva darrera intervenció al parlament va afirmar que els aturats no volien “ser entretinguts” amb cursos de formació, mentre que ara és capaç de dir que el problema es troba en la seva manca de competències. No és just afirmar que aquests treballadores no tenen les capacitats per aconseguir feina sense una resposta de l’Administració en el terreny de la formació ocupacional.
Les paraules del conseller al diari Ara semblen una mena d’abdicació en relació al problema de l’atur al nostre país, traslladant la responsabilitat de la seva situació estrictament a les persones aturades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario