jueves, 12 de abril de 2012

2.000 persones es manifesten contra la reforma laboral a Terrassa

Els sindicats consideren la vaga general un èxit, amb la participació del 85% dels treballadors i treballadores del Vallès Occidental. Els manifestants s'han fet sentir especialment davant les seus de Cecot i PP

Unes dues mil persones entre sindicalistes, treballadors i ciutadans en general s’han manifestat aquest dijous al migdia al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament de Terrassa, en protesta contra la reforma laboral coincidint amb la jornada de vaga general a tot l’Estat.

En la manifestació s’han pogut escoltar crits contra el govern central i pancartes de tota mena on es podien llegir frases com “No a la reforma laboral, injusta amb els treballadors, inútil per a l’ocupació, ineficaç per a l’economia”. La mobilització no només ha servit per protestar contra la reforma laboral, també per demanar la defensa de l’ensenyament públic i la dació en pagament, entre altres reivindicacions.

Els sindicats han volgut fer sentir la seva veu en aquesta vaga general. D’entrada, consideren que la protesta ha estat un èxit amb la participació del 85 per cent dels treballadors i treballadores del Vallès Occidental. Una dada més que significativa i que mostra, segons la UGT, la preocupació existent en la societat davant la discutida reforma laboral.
 
Segons Montse González, responsable de política sindical de la UGT al Vallès Occidental: "Com que ja havíem fet moltes assemblees a les empreses havíem captat el sentiment de ràbia. Sabíem que la gent respondria. Bé, però sempre hi ha treballadors que estan molt coaccionats o que tenen por de perdre la feina. I aquí és on el piquet informatiu ha anat a donar la cara per ells i donar-los el suport."

Per sectors, i sempre segons dades dels sindicats, a la comarca el 75 per cent dels empleats de l’Administració pública no ha treballat aquest dijous de vaga. El percentatge en indústria se situa en el 90, a l’igual que a l’àmbit d’ensenyament i la resta de sectors també amb un 90 per cent.

Des de Comissions Obreres estan convençuts que la protesta servirà perquè el Govern espanyol reflexioni i pugui aturar la reforma laboral. Per a Enrique Rodríguez, secretari d'organització de Comissions Obreres al Vallès Occidental: "Aquesta vaga no és un punt final sinó que és un punt de partida. Això o s'ha d'aturar o s'ha de refomar de nou. Hem de resituar la reforma laboral en l'estat que estava abans o continuarà la mobilització sostinguda."

Després de la concentració davant l’Ajuntament, els manifestants han recorregut els carrers del centre de la ciutat aturant-se davant la seu del Partit Popular a la Rambla d’Egara i també davant la seu de la patronal CECOT, al carrer Sant Pau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario