jueves, 1 de diciembre de 2011

DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2011

Des de la UGT de Catalunya, davant la commemoració del Dia Mundial de la SIDA 2011, volem expressar el nostre compromís com a organització sindical vers aquesta causa i la nostra solidaritat amb les persones afectades.

UGT de Catalunya aposta en el 24è Dia Mundial de la Sida per la formació i la sensibilització en l'àmbit laboral davant la discriminació de les persones amb VIH i volen reivindicar la necessitat de consolidar i generalitzar accions de formació i sensibilització respecte a la SIDA en el món del treball, facilitant educació i informació als i les ocupadores i als i les treballadores, especialment en matèria de prevenció i no discriminació.

L'Organització Internacional del Treball (OIT) recomana el reconeixement i tractament de La SIDA com qüestions relatives al lloc de treball. De igual forma, l'OIT recorda a tots els seus Estats membres, que el lloc de treball ha de desenvolupar una important funció en l'accés dels i les treballadores, les seves famílies i les persones al seu càrrec als serveis de prevenció, tractament, atenció i suport en relació amb la SIDA, així com que les mesures relacionades amb el VIH i la SIDA en el món del treball haurien de formar part de les polítiques, estratègies i programes nacionals de desenvolupament i de reducció de la pobresa, inclosos els relacionats amb el treball, l'educació, la protecció social i la salut.

La sensibilització en el món laboral millorarà la prevenció i la detecció precoç del VIH i reduirà la discriminació laboral de les persones amb VIH.

No hay comentarios:

Publicar un comentario