jueves, 13 de septiembre de 2012

Els treballadors d'autobusos ratifiquen en referèndum la vaga del dia 17

Barcelona, 13 set (EFE).- La plantilla dels autobusos urbans de Barcelona ha ratificat en referèndum la convocatòria de vaga per a dilluns que ve, 17 de setembre, en contra de les retallades salarials que se'ls volen aplicar, segons que han informat fonts sindicals.

Un total de 1.387 treballadors han participat en el referèndum convocat pel comitè d'empresa, dels quals 921 han votat a favor i 432 en contra, mentre que s'han registrat 30 vots en blanc i 4 de nuls.

L'aturada en els autobusos, que s'estén també al metro de Barcelona, coincidirà dilluns amb la vaga convocada pels empleats de Renfe i Adif a nivell estatal, en contra de la intenció del Govern de "privatitzar" el servei ferroviari.

El comitè d'empresa de Transports de Barcelona, l'empresa que gestiona el servei urbà d'autobús, ha convocat els treballadors dilluns a les quatre de la matinada davant les portes de les cotxeres per controlar els serveis mínims.

El departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat preveu dictar entre avui i demà els serveis mínims en Transports Metropolitans de Barcelona, després que ahir treballadors i empresa no arribessin a cap acord sobre això.

De la seva banda, el sindicat CGT ha convocat una nova jornada d'aturada de 24 hores en els autobusos de la ciutat per al pròxim 1 d'octubre i una vaga indefinida de dues hores per torn a partir del 2 d'octubre, segons que han informat fonts d'aquesta central sindical.

Aquestes noves protestes han estat ratificades en una assemblea de treballadors convocada per aquest sindicat en la qual han participat uns 600 treballadors.

Els sindicats amb majoria al comitè d'empresa de Transports de Barcelona, UGT i CCOO, no han assumit de moment aquestes noves convocatòries de vaga.

De la seva banda, els treballadors del suburbà han decidit també realitzar una segona jornada de vaga el dilluns 24 de setembre, dia festiu a la capital catalana en celebrar-se la Festa Major de La Mercè.

Els treballadors del metro i l'autobús denuncien que se'ls vulgui aplicar una rebaixa equivalent a la paga extra de Nadal, en aplicació del reial decret aprovat pel Govern el juliol passat, encara que el conveni preveia la congelació salarial el 2012 i 2013. EFE

No hay comentarios:

Publicar un comentario