martes, 21 de febrero de 2012

"De raons per fer la vaga general en tenim més de les que hem tingut mai"

Josep Maria Álvarez (UGT): "De raons per fer la vaga general en tenim més de les que hem tingut mai"
El líder d'UGT a Catalunya confia a poder canviar la reforma laboral en el seu tràmit parlamentari
ACN · ID 655834


Barcelona (ACN).- El secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha afirmat aquest dilluns en declaracions a l'informatiu 'Antena Local' coproduït per l'ACN que "de raons per fer la vaga general en tenim més de les que hem tingut mai". Segons ell, la reforma laboral és "brutal" i situarà els treballadors espanyols en una "situació d'indefensió" en què no es troben en cap altre país de la Unió Europea. Álvarez confia que es pugui canviar la reforma laboral en la seva tramitació parlamentària i, en cas que no sigui així, considera que caldrà recórrer al Tribunal Constitucional. El líder d'UGT opina que la reforma és "inútil" perquè no generarà llocs de treball.

"Jo crec que amb la tramitació parlamentària podrem aconseguir canviar la reforma que és al cap i a la fi l'objectiu d'aquesta mobilització", ha afirmat Álvarez fent referència a les manifestacions d'aquest diumenge -el batejat com a 19-F- i de les accions que es duran a terme en la mateixa línia. Segons ell, l'objectiu de la protesta és que "el govern se n'adoni que per aquí no anem enlloc" i que la reforma ésbona "depèn de per qui", però no per als treballadors i treballadores.

La reforma laboral és "injusta" a parer d'Álvarez perquè situa els treballadors en una "situació d'indefensió com no hi ha en cap altre país de la Unió Europea". El líder d'UGT ha afirmat que la reforma és "inútil perquè no generarà ni un lloc de treball".

"Jo crec que de raons per fer la vaga general en tenim més de les que hem tingut mai perquè és una reforma absolutament brutal i des del punt de vista jurídic és fins i tot bastant 'bodrio'", ha assegurat Álvarez. Ha afegit que Rajoy "no se'n sortirà amb poc temps i sense ver de donar i la cara i donar explicacions"

Malgrat parlar d'una possible vaga, Álvarez ha dit que ara el més important és parlar de canviar la reforma, que assegura que permetrà acomiadar per 20 dies per any treballat "pràcticament per tot", fent referència als tres mesos de pèrdues o de baixada d'ingressos, entre d'altres punts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario